Matematik

Er det her korrekt isoleret?

23. april 2014 af zartorium (Slettet) - Niveau: C-niveau

1200=0,0349*x3,13

1200/0,0349=x3,13

log(34383,95415)/log(3,13)

x= 9,15.

eller er det ente roden man skal bruge når a er den opløftede, og når x er den opløftede skal man bruge log?

så for jeg x lig 28,13. hvilket giver mere menig ifølge opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Katjubaki (Slettet)

Svaret ville være mere præcist hvis x var 28.14..

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af Katjubaki (Slettet)

...og ja, du har ret i at man skal bruge roden og log ;)

Svar #3
23. april 2014 af zartorium (Slettet)

ok takker for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at bruge både rod og log . Man finder

        x = (1200/0,0349)1/3,13 ≈ 28,139 .


Skriv et svar til: Er det her korrekt isoleret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.