Matematik

Bestemme tallene a og b i eksponentiel funktion i excel

23. april 2014 af boelle85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme tallene a og b i eksponentiel funktion på formen f(x)=b*x^a ud fra en tabel 


1 3,4
2 11
3 23,5
4 38,4
5 60,2

Som jeg indsætter i excel i et plot diagram, og indsætter en trendline men så får jeg tallene på formen ax+b. Nogen der kender til excel der kan hjælpe?

Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af peter lind

Der gælder y = b*xa <=> log(y) = a*log(x) + log(b). Ved at indføre u = log(y) og v= log(x) får du en lineære sammenhæng og det kan excel godt klare. Det er en potensfunktion ikke en eksponentialfunktion.

Hvorfor bruger du ikke et andet program ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ved valget af trendlinie skal man vælge en potensfunktion (power). Det kan Excel udmærket klare.


Svar #3
23. april 2014 af boelle85 (Slettet)

#2

#0

Ved valget af trendlinie skal man vælge en potensfunktion (power). Det kan Excel udmærket klare.

Mange tak:)


Skriv et svar til: Bestemme tallene a og b i eksponentiel funktion i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.