Matematik

ligninger

23. april 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og øver mig på ligninger.....for at kunne besvarer et af eksamenspørgsmålene i matematik.

Jeg vil hører om der er nogen der kan se om jeg har regnet det her rigtigt ud?

Den her:

0,25 *x =3

0,25*x = 3:0,25

0,25x:25= 12

x = 12

Skal man under ligninger komme omrking substitutionsmetoden, for det står der ikke noget om i vores spørgsmål at vi skal.

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er rigtigt løst. Du kan altid selv gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.

Substitutionsmetoden kan benyttes ved løsning af en system af flere ligninger med flere ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af PeterValberg

Gode videoer om reducering og ligninger fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. april 2014 af HFNU (Slettet)

Mange tak for hjælp til bedre forståelse for ligninger-jeg har siddet og prøvet at se nogle af videoerne for at få genopfrisket alle regler...

Men der en en regel omkring reducering af en ligning jeg ikke helt forstår?

Hvis man har denne ligning:

2x +3 (4-x)

2x+12-3x

-x+12

Det er så resultatet, og det forstår jeg godt, men tænker hvad skal x erstattes med i denne ligning? det er da ikke 12...

Hvad skal da stå i x'plads det er mit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har ikke skrevet nogen ligning, men kun et udtryk, og dit oprindelige udtryk reduceres så til dit resultat. x kan være et hvilket som helst tal.


Svar #5
23. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok ...tror jeg har forstået det som om det var en ligning, fordi der bliver sagt at det er reducering af en ligning.

Men så det vil sige at man i dette stykket ikke har et resultat, men at det bare er blevet reduceret?ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når der ikke er noget lighedstegn, er der ikke tale om en ligning.


Svar #7
23. april 2014 af HFNU (Slettet)

når ja det er rigtigt...der er intet lighedstegn


Svar #8
24. april 2014 af HFNU (Slettet)

hvordan kan man løse denne ligning 

x= 2x-6?

Jeg får desværre ikke det rigtige resultat, efter selv at have prøvet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2014 af jnl123

Man kan f.eks.:

- minus med x på begge sider af lighedstegnet

- plus med 6 på begge sider

Så skulle man gerne få at:

x = 6


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Træk x fra på hver side, og læg 6 til på hver side.


Svar #11
24. april 2014 af HFNU (Slettet)

Så x er altså 0??

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. april 2014 af jnl123

x = 2x -6

trækker x fra på begge sider

x-x =2x-6-x       svarer til    0 = x-6

plus 6 på begge sider

0+6 = x-6+6       svarer til  6 = x


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej da.

Træk x fra på hver side:

      0 = x - 6

og læg så 6 til på hver side:

        x = 6 .


Svar #14
24. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tror jeg er med nu ;) tak til alle dem som har hjulpet

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.