Kemi

HJÆLP TIL BEREGNING

23. april 2014 af JessicaSmith (Slettet) - Niveau: C-niveau

En opløsning af NaOH er 4,500 masse % og har idensiteten 1,048 g/mL ved 20 grader. 

spørgsmålet lyder vis ved beregning at opløsningens formelle koncentration er 1,179 mol/L

skal jeg så bruge den formel som hedder V = n * R * T/ P ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af khol (Slettet)

1,048 g/ml svarer til 1048 g/liter.

4,5 % af massen svarer til 0,045 · 1048 g = 47,16 g NaOH (per liter)

NaOH vejer (22,99 + 16,00 + 1,01) 40 g/mol

47,16 g / 40 g/mol = 1,179 mol

Da beregningerne er lavet ud fra 1 liter får vi 1,179 mol/L (M)


Svar #2
23. april 2014 af JessicaSmith (Slettet)

tak skal du have:D


Skriv et svar til: HJÆLP TIL BEREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.