Kemi

Stofmængdeberegning

23. april 2014 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figur 5 er en tabel: Tilsat volumen af 0,1 M NaOH frem til ækvivalenspunktet

Uden orlistat = 17,2 mL

Med orlistat = 12,3 mL

Spørgsmålet lyder: 

Beregn stofmængde af dannet butansyre ud fra resultaterne fra forsøgene vist i figur 5?

Skal jeg "bare" bruge formlen n=m/M 

Men tror ikke helt jeg forstår spørgsmålet? 

Håber nogle kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af Heptan

Jeg har ikke set opgaven, men det ser ud som om der er en forskel på 17,2 - 12,3 = 4,9 mL. Hvis dette er den ækvivalente mængde butansyre, kan stofmængden beregnes ved n = cV, hvor c = 0,1 M og V = 4,9 mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af carlcrede (Slettet)

Her er opgaven vedhæftet. 
Jeg er også i tvivl om hvordan man skal regne det.

Vedhæftet fil:opgave.PNG

Skriv et svar til: Stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.