Matematik

Hjælp matematik

23. april 2014 af jens213 (Slettet) - Niveau: B-niveau

givet funktionen  f(x)=-x^2+4x-5

b) Bestem en ligning for tangenten gennem røringspunktet P(1;-2)

a) Plot f samt tangenten fra spørgsmål a, aflæs f’(1) og forklar hvad det betyder.

c) Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der er parallel med linien y=-2x

d) Bestem ligningerne for de to tangenter, der går gennem det ydre punkt Q(3,7)

sådan er spørgsmålene er der nogen der kan hjælp ps hvis i kan lav det i maple og sende det vil det være godt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1 .

c) Røringspunktet for tangenten med hældningskoefficient -2 bestemmes ved at løse ligningen

        f '(x0) = -2 .

d) Benyt den generelle tangentligning for funktionen f(x) = -x2 + 4x + 5 med røringspunkt (x0 , f(x0)) til at bestemme de mulige værdier for x0, hvor tangenten går gennem punktet Q.


Skriv et svar til: Hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.