Matematik

Jeg skal indføre passende variable og opstille lineær model - hjælp!

23. april 2014 af Orskov95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, 

Jeg skal besvare følgende opgave:

"En vase fyldes op med vand, så den indeholder 1,5 L. Fra vasen fordamper der 0,2L vand i                      løbet af én uge.

Indfør passende variable, og opstil en lineær model, der beskriver udviklingen i mængden af vand i vasen fra det tidspunkt, hvor den blev fyldt op."

Håber, der er én derude, som kan hjælpe! På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lad t være tiden målt i uger, regnet fra det tidspunkt, hvor vasen er fyldt op, og lad V være mængden af vand i vasen. Bestem så den lineære forskrift

        V(t) = a·t + b .


Svar #2
23. april 2014 af Orskov95 (Slettet)

Tak for svar. Jeg har skrevet følgende: y = 0,2X-1,5 

Hvis jeg skal opstille de variable, som du nævner, ville det så være korrekt at skrive:

V(t) = 0,2 * 1 - 1,5

Jeg forstår ikke, hvilke værdier man ellers skal bruge, da man ikke får andre at vide?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Du skal skifte fortegn på både a og b . Hvis man kalder den uafhægige variable for t, skal man skrive "t", ikke "1" .


Svar #4
23. april 2014 af Orskov95 (Slettet)

Altså V(t) = 0,2t - 1,5? 

Jeg fatter det virkelig ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du skal skifte fortegn på både a og b:

        V(t) = -0,2·t + 1,5  .


Svar #6
23. april 2014 af Orskov95 (Slettet)

Arh - I get it. Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Jeg skal indføre passende variable og opstille lineær model - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.