Matematik

logistisk vækst: maksimal populationsværdi

23. april 2014 af krededk123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave om en logistisk ligning. Jeg skal bestemme den maksimale populationsværdi. Hvordan bestemmer jeg denne ud fra min ligning og funktion. Jeg har hørt noget om at man skal sætte y=A. Men hvad er A i dette tilfælde og hvordan gør jeg?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af jnl123

Hvis der er populations-værdi på y-aksen, så skal du vel bare lade x gå mod uendelig i funktionen:

lim x->∞ y(x) = 369.68


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2014 af PeterValberg

Den maksimale populationsværdi (bæreevnen) er værdien M i den logistiske vækstmodel:

f(t)=\frac{M}{1+c\cdot e^{-aMt}}
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. april 2014 af krededk123 (Slettet)

ah tak. Altid fantastisk hjælp her inde :)


Skriv et svar til: logistisk vækst: maksimal populationsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.