Kemi
Aminosyrer: syre-base egenskaber
Hej nogle som kan hjælpe mig, jeg synes ikke dette står forklaret i min bog
a)På hvilken form foreligger glycin fortrinsvis ved pH=7 (fysiologisk pH)?
b)På hvilken form foreligger glycin ved pH=12?
c)Forklar hvorfor de fleste aminosyrer er vandopløselige ved pH lig med ca. 7 (fysiologisk pH værdi) og har høje smelte punkter.
Tak for hjælpen
Svar #1
24. april 2014 af khol (Slettet)
a) Bjerrumdiagrammet for glycin viser hvilken form der er den dominerende ved en given pH:
http://www.biosite.dk/leksikon/images/glycin-bjerrum.gif
Ved pH 7 er det +H3N-CH2-COO-, som er den dominerende (reelt den eneste) form.
b) Kan løses via bjerrumdiagrammet
c) Prøv selv
Svar #2
24. april 2014 af amalieelisabeth93 (Slettet)
Jeg forstår det altså ikke, hvordan skal jeg ud fra sådan et diagram se hvilken form glycin har?
Svar #3
24. april 2014 af khol (Slettet)
Når pH = 0 findes glycin udelukkende på formen +H3N-CH2-COOH, angivet ved at den første røde kurve er oppe ved 1 (100 %). Hvis du følger denne røde kurve frem til pH 4 kan du se at den er aftaget til nær ved 0, hvilket vil sige at størstedelen af +H3N-CH2-COOH har afgivet en proton og nu hovedsagligt findes på formen +H3N-CH2-COO-. Denne form er den dominerende (eneste) form frem til pH ~7, hvorefter den begynder at afgive en proton fra NH3+ og overgå til formen H2N-CH2-COO-.
Skriv et svar til: Aminosyrer: syre-base egenskaber
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.