Kemi

mængdeberegning

24. april 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med denne mængdeberegnings opgace. Håber I vil hjæpe :)Screen Shot 2014-04-24 at 18.10.18.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af khol (Slettet)

Iod går 5 op mens N går 3 ned

3I2 + 10HNO3 → 6HIO3 + 10NO + 2H2O

10 g I2 svarer til stofmængden:

10 g / 253,81 g/mol = 0,0394 mol

3 dele I2 danner 10 dele NO:

(10/3) · 0,0394 mol = 0,131 mol NO(g)

p · V = n · R · T

Prøv selv herfra


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.