Fysik

resonans

25. april 2014 af alessbellxo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. :-)
Vi er igang med en opgave, og jeg ville bare lige høre om det er rigtigt? Om disser beregninger indeholder nogle fejl eller usikkerheder? På forhånd tak for hjælpen.. 

Vi startede med at måle og derefter notere de forskellige resultater ned. For at beregne L1 L2 L3 L4 L5, skal man som det første punkt finde Vluft i almindelig luft. Dette afhænger at temperaturen.

For at finde ud af følgende, tages der brug af nedenstående formel:
331,5m/s   * kvadradrod af T/273,15 K

Dette vurderes udefra den normale stuetemperatur på 20 °C. Her omdannes 20 celsius til kelvin og sættes inde i formlen. 331,5m/s * kvadradrod af T/273,15 K

Vluft = 343 m/s

Herefter skal L1 L2 L3 L4 L5 beregnes ved alle de forskellige stemmegafler.
Dette har vi gjort ved hjælp af følgende formel.

Bølgelænge= bølgens fart/frekvens

λ= v / f

Et eksempel kunne være at tage den med 1700 Hz.
343m/s / 1700 Hz = 0,2017 meter
0,2017 / 4 = 0,0504 (rundet op til 5,04)

5,04 vil være det beregnede tal. 

Dette vil man så fortsætte med:
*3 = 0,1513 (rundet op til 15,13)
/3*5 = 0,2521 (rundet op til 25,21)
/5*7 = 0,3529 (rundet op til 35,29)
/7*9 = 0,4538 (rundet op til 45,38)

For at finde gennemsnittet, plusser man de 3 målinger, og herefter dividere med 3.
Eksempelvis ved 1700 Hz, har vi gjort følgende:
4,2 + 3,7 + 3,4 / 3 = 3,76

Herefter skal man finde afvigelsen. Dette gør man ved at gøre således:
Beregnet – gennemsnittet / beregnet * 100 = afvigelse i % 


Skriv et svar til: resonans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.