Kemi

Hjælp til kemisk ligevægt

27. april 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med disse to opgaver, som jeg har vedhæftet som billede. Nogen der kan hjælpe?

Mvh.

Vedhæftet fil: kemisk ligevægt.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2014 af mathon

                            \frac{\left [ SO_3 \right ]\cdot \left [NO \right ]}{\left [SO_2 \right ]\cdot \left [ NO_2 \right ]}=K_c

                            \frac{\frac{n\left ( SO_3 \right )}{V}\cdot \frac{n\left ( NO \right )}{V}}{\frac{n\left ( SO_2 \right )}{V}\cdot \frac{n\left ( NO_2 \right )}{V}}=K_c

                            \frac{n(SO_3)\cdot n(NO)}{n(SO_2)\cdot n(NO_2)}=K_c

                            \frac{\left ( 0,62\; mol \right )\cdot \left ( 0,39\; mol \right )}{\left ( 0,81\; mol \right )\cdot \left ( 0,10\; mol \right )}=2,98519


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2014 af mathon

ved tilsætning af yderligere 1,0 mol SO2 ved samme temperatur:

              \frac{\left ( \left (0,62 +x \right )\; mol \right )\cdot \left ( \left (0,39+x \right )\; mol \right )}{\left ( \left (1,81-x \right )\; mol \right )\cdot \left ( \left (0,10-x \right )\; mol \right )}=2,98519\; \; \; \; \; \; \; 0< x< 0,10
 

               x=0,045078

i den nye ligevægt:

                                         SO2                NO2                SO3                NO            
  stofmængder i mol:       1,76               0,055                0,67               0,44

                           

                    


Svar #3
28. april 2014 af hioghi (Slettet)

Men hvad bliver enhederne så ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2014 af mathon

I denne proces
er ligevægtskonstanten dimensionsløs dvs er uden enhed.


Svar #5
29. april 2014 af hioghi (Slettet)

Men hvordan kan det egentlig være, at det er ok at beregne ligevægtskonstanten ud fra stofmængderne? For at beregne det, skal man jo som regel bruge koncentrationerne af stofferne??


Svar #6
29. april 2014 af hioghi (Slettet)

liiige et spørgsmål til. hvorfor bliver det +x på tælleren og - x i nævneren?

Mvh


Skriv et svar til: Hjælp til kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.