Matematik

Finde den inverse til efterspørgselsfunktion

29. april 2014 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal finde den inverse til de to følgende efterspørgselsfunktioner

D(p) = Max {1000-20 • p, 0}
De (p) = Max {1800-20 • p, 0}

Kan det passe, at de bliver

p (y) = 50-y/20
p (y) = 90-y/20

Håber der er nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af peter lind

De to funktioner har ikke nogen invers på grund af det Max. 0 vil være et billedpunkt for mange variable. Hvis du indskrænker funktionerne til en passende definitionsmængde bliver den invertible. I så fald bliver det næsten de angivne udtryk. Der mangler blot definitionsmængde


Svar #2
29. april 2014 af Jesper1991

Ah, har også fundet ud af, at det er forkert det jeg har prøvet at lave.

Jeg har prøvet at addere dem vandret, er det rigtig, at jeg da får følgende:

            0 for p > 0
D(p) = { 1800 - 20p for 50 <= p < 90

             2800 - 40p for 0 <= p < 50

Hvorefter jeg kan finde den inverse til den? Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af peter lind

Du må komme med hele opgaven, hvis vi skal kunne svare på det


Skriv et svar til: Finde den inverse til efterspørgselsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.