IT

internet arkitektur

29. maj 2014 af Mikkel2345 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

er der nogle som kan give mig forklaring på internet arkitektur ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2014 af Eksperimentalfysikeren

Det kan ikke blive til ret meget på så lidt plads. Min lærebog om netværk er på mere end 600 sider og en stor del af den er relevant for internetarkitekturen.

Grundidéen i internettet er, at man udnytter forskellige slags netværk til at overføre data med en fælles protokol. Man benytter kobberkabler, optiske fibre, mikrobølgelinks, radioforbindelser, sattelitforbindelser mm.

Man sender datapakker, hvor hver pakke har en adresse, IP-adressen, der er unik på hele internettet. (Ikke helt rigtigt). Man sender det fra en computer til én, den har direkte forbindelse med, f.eks. via telefonledningen. Denne maskine, en netserver, finder en anden netserver, den selv har direkte kontakt med og som formodes at være tættere på modtageren. Sådan sendes pakken fra computer til computer indtil den når frem.

Da vi ikke går rundt og husker på IP-adresse, er der oprettet "telefonbøger", hvor man med et domænenavn, f.eks. "studieportalen.dk" kan hente den tilsvarende IP-adresse. Disse "telefonbøger" kaldes navneservere.

Der er meget mere i det, f. eks. "Hvordan finder man den korteste vej?", "Hvad sker der, når en netværksserver går ned?", men det er der ikke plads til her.


Skriv et svar til: internet arkitektur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.