Kemi

Kemi oxidere reducere ..beregn masse

04. juni 2014 af maria1901 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Opgave a og b?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2014 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2014 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2014 af lalala1122 (Slettet)

Ved ikke helt hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2014 af lalala1122 (Slettet)

kan du hjælpe med udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2014 af mathon

…måske hvis det har interesse efter kl. 1400.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2014 af Heptan

#5 Efter kl 15:00 !! Nogle får forlænget tid


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2014 af mathon

stofmængdeforholdet:
                                          Nb2O5 : Al = 3 : 12 = 1 : 4

M(Nb2O5) = sum({2,5}*{92.906,15.999}) g/mol = 265,807 g/mol
M(Al) = 26,982 g/mol

masseforholdet:
                                          Nb2O5 : Al = 265,807 : 4·26,982 = 1 : 0,406039

massen af Al, der skal forbruges til reaktion
med 33 ton niobit:
                                          m(Al) = (33 ton) · 0,406039 = 13,4 ton


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2014 af dnopas (Slettet)

Tror ikke bare du kan blande enhederne fra det periodiske system sammen med vægtenheden, koefficienten er 1:4, og Niobit = Nb2O5 = 33 ton, så når der er 33 ton af niobit må der være 4 gange så meget aluminium


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2014 af mathon

#8

    Dit udsagn er ikke korrekt.
             Masseforholdet er ikke lig med molforholdet.
                                        


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. juni 2014 af mathon

Sammenhængen mellem en c-molær opløsning med densiteten d  af et stof med molmassen M
og stoffets masseprocent p
er:
                         c= p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{d}{M}

   hvoraf
                         p=\frac{c\cdot 10^{2}\cdot M}{d}

   fortyndingsfaktor   f=0,008


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2014 af mathon

Beregning af masseprocenten af flussyre:

     titreringen giver:
                                   \left ( 0,004\; L \right )\cdot c_{udtag}=\left ( 0,01275\; L \right )\cdot \left ( 0,117\; \frac{mol}{L} \right )                  

                                   c_{udtag}= \left (\frac{0,01275\; L}{0,004\; L} \right ) \cdot \left ( 0,117\; M\right )=0,372938\; M

                                   c_{flussyre}=\frac{ \left (0,372938\; M \right )}{0,008}=46,6173\; M

         masseprocent:
                                   p=\frac{c\cdot 10^{2}\cdot M}{d}=\frac{\left (46,6173\; \frac{mol}{L} \right )\cdot 10^{2}\cdot \left (20,006\; \frac{g}{mol} \right )}{1110\; \frac{g}{L}}=84\%
                                                        


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2014 af Heptan

#11 Nej

Hvis masseprocenten er 84 % er der mere flussyre end der er vand, som endda er tungere end flussyre?

For det første bliver der anvendt 10,00 mL og ikke 4 mL til titreringen, og for det andet er opløsningen fortyndet.

Således er stofmængden af flussyre i titreringen:

Da titranden havde rumfanget 10 mL, men kom fra en opløsning med rumfanget 50 mL, er stofmængden af flussyre 5 gange større i det oprindelige "udtag":

Koncentrationen af flussyre er altså, idet prøven havde rumfanget 4,00 mL:

Koncentrationen omregnes til g/mL:

og masseprocenten beregnes ud fra densiteten af opløsningen, som er 1,11 g/mL:


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2014 af mathon

#12

du har ret i, at der skal korrigeres til

Beregning af masseprocenten af flussyre:

     titreringen giver:
                                   \left ( 0,0{\color{Red} 10}\; L \right )\cdot c_{udtag}=\left ( 0,01275\; L \right )\cdot \left ( 0,117\; \frac{mol}{L} \right )                  

                                   c_{udtag}= \left (\frac{0,01275\; L}{0,010\; L} \right ) \cdot \left ( 0,117\; M\right )=0,149175\; M

men fortyndingen er nu fra 0,4 mL til 50 mL
dvs med koncentrationsfaktor 1/125 = 0,008

                                   c_{flussyre}=\frac{ \left (0,149175\; M \right )}{0,008}=18,6469\; M                                  

     masseprocent:
                                   p=\frac{c\cdot 10^{2}\cdot M}{d}=\frac{\left (18,6469\; \frac{mol}{L} \right )\cdot 10^{2}\cdot \left (20,006\; \frac{g}{mol} \right )}{1110\; \frac{g}{L}}=33,6\%


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2014 af fasolka (Slettet)

#7 

Kan du forklare fra trin til trin hvad du gør med beregnigner og hvorfor du gør det? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. september 2014 af Heptan

#14

Aluminium og niobit reagerer jf. reaktionsskemaet. Vi får at vide at 33 ton niobit reagerer. Niobit vejer ikke det samme som aluminium, så vi er nødt til at bruge stofmængder til at beregne hvor meget aluminium der skal til for at omdanne 33 ton niobit, da de reagerer i stofmængdeforholdet 3:12 (som er koefficienterne i reaktionsskemaet).

Massen af niobit (33 ton) kan vi omregne til en stofmængde med formlen n = m/M

n(Nb_2O_5)=\frac{m(Nb_2O_5)}{M(Nb_2O_5)}=124149mol

Da forholdet var 3:12 betyder det, at der skal være 4 gange så mange aluminiumatomer som der er niobit-forbindelser.

n(Al)=4\cdot n(Nb_2O_5)=496597mol

Ved hjælp af formlen m = n * M kan massen af denne stofmængde beregnes:

m(Al)=M(Al)\cdot n(Al)=13,4\cdot ton

Der forbruges altså 13,4 ton aluminium ved reaktion med 33 ton niobit. Det er ikke underligt at massen af aluminium der forbruges er meget mindre end for niobit, selvom der er flere aluminiumatomer. Aluminium har jo en meget lavere formelmasse end niobit.


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2014 af fasolka (Slettet)

#15 Mange mange tak! :D

Kunne du også forklare #13? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. september 2014 af fasolka (Slettet)

hvad mendes der med cudtag?


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. september 2014 af Heptan

cudtag er den formelle stofmængdekoncentration af "den fortyndede opløsning", dvs. titranden (den opløsningen der titreres med NaOH).


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. marts 2015 af NicolasJonsson (Slettet)

#11 og #12

Er der nogle der kan uddybe hvordan i beregner masseprocenten af flussyre? Jeg kan ikke se #11 og jeg tror ikke jeg forstår det helt #12...

Er der eventuelt en der har mulighed for at uddybe #12? Eller i det mindste hjælpe mig til at kunne se #11 - der er bare blå spørgsmålstegn der hvor formlerne burde være.

På forhånd mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. marts 2015 af mathon

#19
              Når

                                 c_{flussyre}=18{,}6469\; M
                                  \varrho _{flussyre}=1{,}11\; \frac{g}{mL}=1110\; \frac{g}{L}
Beregning af masseprocent:

                Ren flussyre i opløsningen
                                                                 {m_{ren}}^{flussyre}=V\cdot c\cdot M
som befinder sig i opløsningen
med massen:
                                                                 m_{opl\o sning}=V\cdot\varrho

                                                             
relativ masseprocent:         

            
             p=\frac{{m_{ren}}^{flussyre}}{m_{opl\o sning}}\cdot 100\%=\frac{V\cdot c\cdot M}{V\cdot \varrho }\cdot 100\%=\frac{ c\cdot M}{ \varrho }\cdot 100\%=

                            \frac{}{}\frac{\left (1 8{,}6469\; \frac{mol}{L} \right )\cdot\left ( 20{,}006\; \frac{g}{mol} \right )}{1110\; \frac{g}{L}}\cdot 100\%=33{,}6\%

                                 
                                     


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.