Geografi

Hjææællp Hvorfor fattigdom - penge, magt og den amerikanske drøm

09. juni 2014 af tina4545 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæææælp!

hej, jeg har fået et emne der hedder: Hvorfor fattigdom - penge, magt og den amerikanske drøm

jeg skal besvare på følgende 2 spørgsmål 1)Hvilke befolkningsgrupper bliver ramt af fattigdommen, og hvem vinder ved det? 2)Hvad prøver man på statsniveau at gøre for at afhjælpe situationen, og virker det?

- håber der er nogen der kan hjælpe med, at besvare på de her 2 spørgsmål - tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af 123434

"Den amerikanske drøm (engelsk: The American Dream) er troen på at alle medborgere i, og indvandrere til, USA gennem hårdt arbejde og viljekraft uanset socialklasse, kan forbedre deres liv. Begrebets betydning har dog forandret sig noget og kan nu betyde forskellige ting for forskellige personer, nogle er af den opfattelse at de kan tjene flere penge end i deres oprindelige lande, andre forbinder det med børns muligheder for uddannelse. Andre tænker på mulighederne for at være en medborger/indvandrer uden begrænsninger som socialklasse, race eller etnisk oprindelse.

Ideen om den amerikanske drøm er baseret på USA's uafhængighedserklæring som udtaler at "alle menesker er skabt lige" og at de af "deres Skaber har fået visse umistelige rettigheder" heriblandt "retten til liv, frihed og stræben efter lykke."

"

Liberalisme går kort sagt ud på, at man skal have frihed til at skabe et godt liv for sig selv. Omvendt lægger man også op til, at får man ikke et godt liv, er det lidt ens egen skyld. 'Man er sin egen lykkes smed', siger liberalisterne. Man er selv ansvarlig for sit eget liv. Det er således ikke statens opgave at skabe et godt liv for den enkelte.

Hvis alle således får mulighed for at stræbe efter et godt liv, vil det også gavne fællesskabet. Liberalismen vil derfor være til gavn for hele samfundet- og ikke kun den enkelte. En central pointe er her, at mennesker er født forskellige - vi er ikke ens. På denne måde bliver det nærmest naturligt, at der er sociale uligheder i samfundet, idet vi alle udnytter vore evner og muligheder på forskellig vis. Men i følge liberalismen har vi alle muligheden for at ændre vores liv, hvis vi tager ansvar for vort eget liv. Og hvis staten ikke blander sig."

http://samfundsfagc.systime.dk/index.php?id=254

http://da.wikipedia.org/wiki/Den_amerikanske_dr%C3%B8m


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2014 af 123434

I USA får folk med en lav indkomst hjælp i form af madkuponer. Kuponerne er øremærket til køb af fødevarer og uddeles til folk med lav indkomst eller ingen indkomst. Madkuponerne kan bruges til at købe mad for et vist beløb. Beløbbet afhænger af familiens størrelse. I tider med stor arbejdsløshed er antallet af amerikanere, som modtager hjælp fra staten i form af madkuponer eksploderet.


Skriv et svar til: Hjææællp Hvorfor fattigdom - penge, magt og den amerikanske drøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.