Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Et spørgsmål om et bestemt begreb

14. juni 2014 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens

Der er et begreb jeg ikke helt har forstået.

Hvad betyder "resultat af hovedformål"

Min lære skrev "resultat af hovedformål"= sekundære indkomst + omkostninger

Kan i forklare det sån uddybende.

På forhånd Tak


Svar #1
15. juni 2014 af Mads_Kronborg (Slettet)

Ingen der kan hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juli 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Lidt gammel tråd, men enten har du taget forkerte noter eller din lærer er helt gal på den.

Det giver sig selv, at resultat af hovedformål er summen af virksomheden primære aktivitet minus omkostninger relateret dertil.

Dvs:

Primære indtægter

(minus) Primære, variable omkostninger

=Dækningsbidrag.

(minus) Primære, kontante og faste omkostninger

=indtjeningsbidrag

(minus) kontante afskrivninger

=Resultat af hovedformål.

Altså er resultat af hovedformål= nettoindtjeningen før skat, EBIT, af den forretningsgren som er primær (a.k.a hovedformål) for virksomheden.

Håber ordlyden giver mere mening nu, og at du i det hele taget ser min besked ;)


Skriv et svar til: Et spørgsmål om et bestemt begreb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.