Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Prospect theory (weighting function)

14. juni 2014 af hejole (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder lige med en problemstilling, måske nogen kunne hjælpe mig med?; 

Antag en person med følgende værdi funktion - under prospect theory;

v(z) = z^0,8 når Z>/=0

v(z) = -3(-z)^0,8 når Z < 0.

Individet har følgende 'weighting function':

PI PI PI         PI(pr) =   (pr^0,65)    /    (pr^0,65 + (1-pr)^0,65)^1/0,65

Hvilken følgende prospekt vil han vælge?

PA(0,001 ; -500) = P(0,999 ; 0 ; -5000)

PB(-5)

Hvilken formel skal jeg bruge, når det omhandler 'value function' under prospect theory? 

Ved V(PA) nåes der frem til -30,04

og ved V(PA) skulle det gerne give -10,87


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2014 af Hansijensen (Slettet)

Du skal bruge at

 V=\sum_{i=1}^{n}v(z_{i})\cdot \pi (p_{i})

Jeg får

V(PA) = -30,15

V(PB) = -10,87

Tror du ikke du har læst forkert og det er og det er V(PB) der skal give -10,87?


Svar #2
15. juni 2014 af hejole (Slettet)

Kan du vise mig mellemregningen? Og jo har skrevet forkert ved den sidste.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af Hansijensen (Slettet)

V(PA)=\sum_{i=1}^{n}v(z_{i})\cdot \pi (p_{i})=-3\cdot (-(-5000))^{0,8}\cdot \frac{0,001^{0,65}}{(0,001^{0,65}+(1-0,001)^{0,65})^{\frac{1}{0,65}}}

V(PB)=-3\cdot (-(-5))^{0,8}\cdot \frac{1^{0,65}}{(1^{0,65}+(1-1)^{0,65})^{\frac{1}{0,65}}}=-3\cdot 5^{0,8}=-10,87


Svar #4
15. juni 2014 af hejole (Slettet)

Tak for svaret Hans! Det er en kæmpe hjælp! Nu hvor jeg lige har dig, vil jeg høre, hvordan det kan regnes, hvis  man skal bruge probabilities istedet for Weights function? 

Ved V(PA) får jeg det nemlig til at give 0,141 men vejledene løsning siger -2,73. :/

og V(PB) skal give -10, 87 og det får jeg til nul : /

Ved ikke helt hvad jeg gør forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2014 af Hansijensen (Slettet)

Du skal bare indsætte sandsynligheder i stedet for weigting function.

V(PA) = v(z1)*p1 + v(z2)*p2 =0,9990,8 * 0 - 3*(-(-5000))0,8 * 0,001 = -3 * 50000,8 * 0,001 = -2,73


Svar #6
09. august 2014 af hejole (Slettet)

Hej Hans

Da du var så behjælpelig sidst, har jeg lige et lille spørgsmål, hvis du kunne finde tid til at svare.

Hvordan beregner man 'Risk' og 'Return' mellem to fx virksomheder? For så derefter kunne få en kritisk grænse, frem på en graf.

VH Ole.


Skriv et svar til: Prospect theory (weighting function)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.