Religion

Bodhisattva

17. juni 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Var den oprindelige buddha (boddhisattva) i gudeverdenen i livshjulet, før han kom til verden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af pigenone (Slettet)

Den oprindelige Buddha, (Siddhartha), havde form som mange andre væsner, før genfødt som menneske. Der er fortællinger om hans mange tidligere liv, som dyr etc. 

Guderne er (som du siger) i livshjulet, men de kan ikke slippe ud; de har det for godt, luksus (=ikke middelvejen). Det er ikke godt, at høre til gudevernen i buddhismen, netop da det gør det sværere/umuligt at opnå erkendelse.

Så nej, jeg tror ikke han har været i gudeverdenen :)


Svar #2
18. juni 2014 af 1234radioen (Slettet)

Mange tak, men hvorfor blev han så genfødt, hvis han alligevel var oplyst? For man kører vel ikke rundt i livshjulet, hvis man allerede er oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2014 af pigenone (Slettet)

Siddhartha var ikke født oplyst. Det lyder som om du har brug for at lave lidt research selv. Alle, også boddhisattvaer, har været "normale" engang, dvs før de opnåede erkendelsen.  Kort fortalt; efter man opnår erkendelsen  kan man enten vælge Nirvana, eller man kan lade sig genføde for at hjælpe andre. En boddhisatva er en der har opnået at blive Buddha (=oplyst) men som alligevel vælger at lade sig genføde for at hjælpe andre til at nå erkendelsen. Den oprindelige Buddha opnåede Nirvanatilstand ved sin død efter at han blev Buddha, dvs efter han nåede erkendelsen. Men før dette var han, som alle andre, fanget i livshjulet og har haft mange liv.


Skriv et svar til: Bodhisattva

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.