Fysik

Gitterkonstant

24. juni 2014 af Yazzyb1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved i hvor lille gitterkonstanten (d) kan være? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2014 af mathon

Gitterkonstanten skal være større end bølgelængden af det anvendte (monokromatiske) lys.
Den påtænkt anvendte lysbølgelængde sætter således grænsen.

                               n_{max}=\left [ \frac{d}{\lambda } \right ]

     hvor \left[ x \right ] betyder helværdien af x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2014 af mathon

…mere præcist
                               \left [ \frac{d}{\lambda } \right ]> 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2014 af peter lind

Man kan bruge krystaller som gitre, hvor d er afstanden mellem atomerne. I dette tilfælde bruger man reflektion af lyset ikke gennemtrængning af lyset, som du normalt støder på


Skriv et svar til: Gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.