Studievalg og videregående studie

Business Language and Culture på CBS

02. juli 2014 af Colombia12 (Slettet)

Hej allesammen :)!

I færd efter en interessant uddannelse, stødte jeg på "Business Language and Culture", førhen kendt som SPRØK, på CBS, hvilket fangede min interesse.

Dog er jeg ikke særlig bekendt med denne uddannelse, og ville derfor spørge om i måske vidste noget om denne uddannelse :)?

Her tænkes der bl.a. på om der er gode jobmuligheder i fremtiden, og om studiet er interessant osv.

Jeg har altid godt kunne lide sprog og økonomi, så denne studie er helt klart appellerende, dog ville jeg gerne høre noget mere om den :D

Alt hjælp værdsættes, og fortsat god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det som jeg ved om uddannelsen er, at du med al sandsynlighed kommer til at kæmpe om mange af de samme jobs som de andre CBS-profiler. Fra et par bekendte som har taget den ved jeg at du ind imellem vil blive sorteret fra til de økonomiske jobs fordi du ikke er matematisk nok og du vil blive sorteret fra i de absolut kommunikative jobs fordi du ikke helt er sproglig nok.

Det er en meget blød profil som ikke helt kan tage stilling til hvad den vil.

Men af de to jeg kender som har taget den, var den ene senior i et (stort) reklamebureau i København et par år efter endt uddannelse. Men har var virkelig også dygtig og smart. Den anden kom aldrig rigtig i gang med det helt vilde.

Men uanset hvad - det et en kandidatgrad fra CBS hvis du går hele vejen, så helt galt kan det vel ikke gå.

Personligt har jeg valgt at tage en IB og så tage stilling til specialisering på kandidaten og så inkorporere sprog ved at tage masteren i udlandet.

Svar #2
02. juli 2014 af Colombia12 (Slettet)

#1 Mange tak for dit svar CarstenMatsson :)!! Det lyder ikke særlig opmuntrende hvad angår den nævnte uddannelse :/. Ved du om man muligvis kommer til at stå i samme situation hvis man færdiggører en negot uddannelse :)? (Nu er jeg heller ikke sikker på om man kan læse Negot på CBS?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juli 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Negot er jo lidt anderledes, fordi den er mere etableret og - som jeg opfatter det - mere "anerkendt". Negot er en mere prestigiøs uddannelse fordi erhvervslivet ved hvad den drejer sig om. Men den er også mere møntet på en stilling i det offentlige indenfor kontraktuelle forhandlinger og udfærdigelser af officielle aftaledokumenter. Du kommer til at beskæftige dig ekstremt meget med sproglige finesser (virkeligt meget fingrammatik og sproglig træning på uddannelsen) og generelt meget due diligence. Jeg har forstået at det er en uddannelse som meget sjældent fører til arbejdsløshed i hvert fald. Jeg er dog ikke studievejleder, og du skal ikke tage mine råd for andet end min subjektive opfattelse, men jeg har alligevel brugt det meste af et år på at tage beslutningen om min egen uddannelse, så jeg har læst hvad der er at læse om alle retningerne på både CBS, KU og SDU.

Men prøv at fortælle hvad du helt konkret godt kunne tænke dig at lave efter uddannelsen, og så kan det være man kan komme med et mere præcist svar på de uddannelser du har nævnt.

Jeg tror bare at min pointe er, at fordi alle efterhånden skal være akademikere af titel, og "alle" vil gå på uni, så er det vigtigt at finde den rigtige balance imellem at vælge en studieretning som virkelig tager stilling sin egen kompetenceprofil, så du bliver specialist og kan sige "dét her er jeg sindssygt god til, bedre end de fleste andre" og så at vælge noget man brænder for. Som jeg ser det, så kan det godt være lidt farligt at vælge de bløde uddannelsesretninger hvis man ikke helt ved hvad man vil bruge dem til, for arbejdsmarkedet vælter med kandidater fra universitetet, og min personlige vurdering er, at de uddannelser som lægger sig midt imellem teknik, økonomi (læs:matematik) og sprog, bliver de nye cand.mag.-uddannelser, som ingen rigtig kan stille noget op med.

Så derfor: overvej hvad du vil arbejde med, og så tag den derfra.


Skriv et svar til: Business Language and Culture på CBS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.