Fysik

Har jeg regnet rigtigt? Hvilken Newton formel skal jeg bruge?

05. juli 2014 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1

Har en opgave der siger at en motor i en bil skubber med kraften F=5555 N. Hvad bliver accelerationen, hvis bilen vejer 1200 kg?'

Hvilken af newtons love/formler skal jeg bruge? nr 2?

Ifølge Newtons anden lov, Fres=ma hvor m er massen og a er accelerationen.

er det 5555/1200 kg= accelarationen? 4,6=a

2.

En varevogn på 3 tons bremser med en acceleration på - 5 m/s2. Hvilken kraft leverer bremserne?

i denne opgave er jeg lidt lost, er det newtons 3 lov jeg skal bruge?

hilsen
Mona


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2014 af mathon

1)
            Du mangler enheder.

2)
            \overrightarrow{F}=-m\cdot\vec{a}

            F=m\cdot \left | a \right |=\left ( 3\cdot 10^3\; kg \right )\cdot \left ( 5\; \frac{N}{kg} \right )=15\; kN
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juli 2014 af mathon


Svar #3
08. juli 2014 af Monalisa1 (Slettet)

enheder? Fres=ma? så hvad er svaret? er F= 5555 N /1400 kg?

eller hvilken formel skal jeg bruge? har F og har massen,men skal regne a ud?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juli 2014 af peter lind

 F har enheden N = kg*m/sek2  (Newton)

m har enheden kg

a = F/m har enheden Newton/kg = m/sek2


Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt? Hvilken Newton formel skal jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.