Matematik

Nogen der kan hjælpe?

06. juli 2014 af Niclas95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Undersøg, om funktionen f(x)=e^x-x^2-2x-2 er en løsning til differentialligningen 
 
dy/dx=x^2+y


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2014 af peter lind

Find f'(x)

Erstat y med f(x) på højre side

Hvis de to beregninger giver det samme er f(x) en løsning

sagt med andre ord: du skal gøre prøve


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juli 2014 af mathon

    f(x)=y=e^x-x^2-2x-2

    y+x^2=e^x-2x-2

    f{\: }'(x)=\frac{dy}{dx}=e^x-2x-2=y+x^2=x^2+y


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.