Fysik

Med en laserpen på månen?

10. juli 2014 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstil jer at i som astronaunter er blevet glemt på månen. Spørgsmålet er, om i vil kunne morse, så det kan ses på jorden.

Laseren er en grøn laserpen med en bølgelængde på 532 nm.
A)Beregn energien for en enkelt foton med bølgelængden 532 nm.

B)Laser har en effekt på 1 mW

Hvad er energien af lyset, som laseren udsender på et sekund?

c)Beregn antallet af fotoner som udsendes pr sekund.


Laseren udsender lys i en stråle, som divergerer. det vil sige, at strålens diameter vokser, he med 8 m pr , km, strålen tilbagelægger.Middelafstanden til månen er 384,399 km.

d)Beregn tværsnitsarealet af lysstrålen, når den rammer jorden

En person som kigger mod nattehimlen, vil have en øjepupil på 40 mm2

E) hvor mange fotoner rammer et øjes pupil på et sekund?


..

nogen som kan hjælpe, hvilke formler bruger jeg?

tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt Efoton = h·f og f·λ = c .

b) Benyt, at E = P·t .

c) Divider resultatet i b) med resultatet i a).

d) Benyt, at D = a·d , hvor D er strålens diameter, d er afstanden, og hældningskoefficienten a bestemmes ud fra oplysningerne i opgaven, og benyt så at tværsnintsarealet er A = (π/4)·D2 .

e) Gang resultatet i c) med forholdet Apupil / A .


Skriv et svar til: Med en laserpen på månen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.