Matematik

Lineære funktioner

10. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har kun 2 spørgsmål som jeg ikke kan besvar (har lavet resten), da det er svært for mig :

b) Et mobilfirma har en fast månedlig afgift på 50 kr. og en  samtaleafgift på 1,5 kr. pr. minut. 
Opstil en formel , der beskriver den månedlige pris som funktion af samtaleforbruget i minutter ????????????????????????????????????????????????????????

c) Antallet af landbrug i DK kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen :
f(x) = -2600x + 98 680

hvor x er antal år efter 1983 of f(x) er antallet af landbrug.

spørgsmålet her er hvordan kan jeg se at hvad fortæller tallene -2600 og 98 680 om antallet af landbrug i perioden 1983- 2000 ?

jeg bliver ved med at tænke på f(x) = ax+ b ! Man er ikke sikker her :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2014 af mathon

b)
             y = 1,5 · x + 50
 


Svar #2
10. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

har du brugt i b) 

y= ax + b eller ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juli 2014 af mathon

c)
           f '(x) = (Δy/Δx) = -2600              antallet af landbrug mindkses - i perioden 1983-2000 - med 2600 pr år.

           f(0) = -2600·0 + 98 680             i 1983 er antallet af danske landbrug 98.680


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juli 2014 af mathon

b)
           månedlig pris  =  afgift på 1,5 kr. pr. minut  +  fast afgift

                    y            =            1,5          ·      x       +         50


Svar #5
10. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

10000000 Tak skal du have :D 


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.