Matematik

resultat afviger lidt fra facit

16. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

n + 5,8 sin(25.4) - 20 sin(25.4) - 2.14x = 0 

n = 2.14x + 15.6 (facit) 

n = 17.76 + 2.14x (mit resultat via. solve i Maple)

hvordan kan det være at der en afvigelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2014 af SuneChr

n = 14,2·sin 25,4º + 2,14·x
(14,2·sin 25,4º  kan aldrig blive større end 14,2)


Svar #2
16. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet)

#1 giver ikke noget der er ens med facit. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juli 2014 af peter lind

Kommer ligningen n + 5,8 sin(25.4) - 20 sin(25.4) - 2.14x = 0 ikke fra nogle beregninger du selv har foretaget ? I så fald kan der være fejl i den


Svar #4
16. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet)

nej, sådan står det også i facit. vedhæfter det 


Svar #5
16. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet)

jeg kan se jeg skrev forkert ind i #1, 

der skal stå n + 5,8 sin(25.4) - 20 cos(25.4) - 2.14x = 0

og derudover havde jeg glemt at omregne fra grader til radianer. når jeg ganger ind med pi / 180, får jeg ens resultat med facit. 


Skriv et svar til: resultat afviger lidt fra facit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.