Matematik

Isolering i udtryk

18. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg isolerer x og får -35.445 mens det ifølge facit skal give 35.5, dvs. jeg får et forkert fortegn på mit resultat. 

er der en der kan prøve at regne efter? 

udtryk: 25.4+x+12.8*cos(38.3) = 0 

jeg vedhæfter mit resultat 


Svar #1
18. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet)

facit 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Det har blot noget at gøre med, at du ikke bruger alle cifre i din udregning, men runder op i din mellemregning. Hvis du fx. havde skrevet "25.431" i stedet for "25.4", så ville du få et svar, der stemmer overens med facit (eller meget tæt på).

Metoden ser jo rigtig nok ud, hvilket er det vigtigste, og den eneste fejlkilde, jeg kan se er bare nogle afrunder i mellemregningerne, så du burde få en alle points for den opgave medmindre læreren er et rigtigt svin. ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juli 2014 af peter lind

Enten har du regnet på en forkert opgave eller også er det, du kalderr facit, forkert

25,4+12,8*cos(u) > 0 uafhængigt af hvad u er

Hvor har du det facit fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Hovsa, så ikke #1, men er enig med #3.

Enten er det en anden opgave du besvarer, facit, der er forkert, ellers er det blot fordi facit regner med alle cifre (på lommeregneren), men kun skriver afrundingerne ned. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juli 2014 af SuneChr

Det er jo klart, som også der står i # 3, at
for SC ≥ 0 kan ligningen ikke opfyldes.


Svar #6
19. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet)

#3 facit er givet af forelæseren/underviseren på mit studie. 

så fejlen ligger i facit og ikke min beregning? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. juli 2014 af mathon

#6
                    cos(38.3º) > 0  og  cos(38.2rad) > 0
hvorfor
               SC + (25,4 + 12,8 • cos(38,3)) = 0       kræver   SC < 0
  dvs
               SC = - ((25,4 + 12,8 • cos(38,3))


Svar #8
19. juli 2014 af studieportalen0 (Slettet)

tak for hjælpen til alle sammen. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juli 2014 af peter lind

#6  Jeg gætter på at du i farten enten har læst forkert eller overset minustegnet


Skriv et svar til: Isolering i udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.