Matematik

Funktioner Hjælp

22. juli 2014 af 555h (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har brug for en forklaring til hvordan jeg kan bestemme "a", og "b" ud fra opgaven.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2014 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

555h,

Du har jo en linear funktion af typen y=ax+b. Og du har to punkter. Du kalder flagstangens højde for x og flagets højde for y. 

Du kan sige, at: x1=8.0 og x2=12.0    .

Du kan også sige, at: y1=1.70 og y2=2.45  . 

Du vil kunne bestemme a ved følgende formel: 

a=\frac{y2-y1}{x2-x1}

Og b ved formlen:

b=y1-ax<=> y-y0=a\cdot (x-x0)

Hvor: du kan bruge coordinatsætter (x1,y,1) som (x0,y0). (x2,y2) kunne også bruges. 

Prøv at se, om du ikke kan finde ud af noget selv. Hvis det går helt i stå, så skriv igen og vi kan finde ud af noget.

Bard 


Svar #3
22. juli 2014 af 555h (Slettet)

Mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

O.K. - Selv tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juli 2014 af mathon


                            y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x+\left ( y_1- \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\right )

                            y=\frac{2,45-1,70}{12,00-8,00}\cdot x+\left ( 1,70- \frac{2,45-1,70}{12,00-8,00}\cdot 8,00\right )


Skriv et svar til: Funktioner Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.