Matematik

Find fejlen?

26. juli 2014 af U2097A07 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har problemer med følgende opgave:

I et rektangel ABCD er |AB| = x, og afstanden fra hjørnet A til midpunktet M af siden BC er 10.

a) Bestem |BM| og arealet af rektanglet når x = 5. --- resultat: |BM| =8,66 og arealet = 86. det stemmer med facit...

b) Bestem rektanglets areal R(x) som funktion af x, og angiv definitionsmængden for R(x).

c) Bestem den værdi af x for hvilken rektaglets areal er størst muligt, og bestem det størst mulige areal..*

de sidste to opgaver har jeg problemer med -- hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2014 af peter lind

b) Du har jo regnet opgave a) korrekt. Du skal nu bruge de samme formler som i spørgsmål a) blot beholder du x og altså ikke erstatte den med 5.

c) Find R'(x) og løs ligningen R'(x) = 0


Skriv et svar til: Find fejlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.