Kemi

Kemi - masseprocent

31. juli 2014 af nani1596 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej nogen der kan hjælpe mig med at finde masseprocenten af ethansyre i husholdningseddike.

jeg har beregnet molarmassen til: 60,0416 g/mol 

og jeg har bestemt stofmængden af etahnsyre til 0,001717 og massen til 0,1031 g (0,001717 mol·60.0416 mol/g =10,1031 g)

og vi får oplyst at husholdningseddikens densitet er 1,0 g/ml 

Er det her rigtigt?:

0,1031 g/1g/ml*100 = 10,31 %

(deklarationen på flasken: 5 %) 

Har jeg gjort noget forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2014 af mathon

Skriv HELE opgaveteksten!


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2014 af mathon

          p\%_{masse}=\frac{n\cdot M}{m}\cdot 100


Svar #3
31. juli 2014 af nani1596 (Slettet)

1. bestem stofmængden af ethansyre: 

ch3chooh+oh- --> ch3COO- + H2O.

vi havde brugt NaOh som havde en koncentration på 0,101 M. Stofmængden beregnede jeg på denne måde: n=c·v <=> 0.101M·0.017 L = 0.001717 mol 

2.beregn masseprocenten af ethansyre i husholdningseddike (husholdningseddikens densitet er 1,0 g/mL) og sammenlign med deklartionen op flasken (5%) 

Molarmassen: 12,011+ (1.0079·3)+12.011+15.994+15.994+1.0079 = 60.0416 mol/g 

derefter har jeg fundet massen : 

0.001717 mol·60.416 mol/g = 0.1031 g 


Svar #4
31. juli 2014 af nani1596 (Slettet)

mener du så?

0.001717*60.0416/0.1030 ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. juli 2014 af mathon

Du oplyser ikke volumen af CH3COOH.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. august 2014 af mathon

            p\%_{masse}=\frac{n\cdot M}{{\color{Red} V_{syreopl}}\cdot \varrho }_{syreopl}\cdot 100


Skriv et svar til: Kemi - masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.