Psykologi

Hvorfor er tortur så meget mere udbredt i arabiske lande?

10. august 2014 af Hårdmand (Slettet) - Niveau: A-niveau

Man skal lukke øjnene grundigt for ikke at opdage at fanger i Syrien, Irak, Iran, Egypten m.fl. udsættes for tortur af deres fangevogtere. Er der noget særligt i den arabiske kultur der skaber denne markante forskel til resten af verden? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. august 2014 af hesch (Slettet)

Deres menneskesyn, sikkert under kraftig indflydelse fra deres religion:

Øje for øje, tand for tand, sharialovgivning.


Svar #2
10. august 2014 af Hårdmand (Slettet)

Tand for Tand he he

læste at i Afghanistan, der bruger man billige elektriske bor på fangernes tænder! 

Har du så, hørt hvad svinene gør ved de kvindelige fanger? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2014 af hesch (Slettet)

Der er brugere her på portalen, helt ned til 7. klassetrin, så jeg vil helst ikke begynde at gætte.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. august 2014 af anonym000

"Øje for øje, tand for tand" er fra det gamle testamente. Selv Gud kunne se, at denne livsanskuelse var langt ude, så han sendte sin søn: Jesus (som er Gud i menneskelig legeme) for at rette op på dette uret. Guds fejlretning af sig selv gav os det nye testamente. Gud (den almægtige!), som har skabt hele universet kan altså også lave fejl.

#0

Det korteste svar: Religion og ignorance er skyld i al (næsten) ondskab. 

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. august 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Ja, jeg er helt enig.

Religion er gennem historien i vidt omfang blevet anvendt, for at opnå magt, for egen vindings skyld, og til undertrykkelse af de ikke rettroende.  Heksebrændinger, korstoge, osv.

Visse religioner har dog udviklet sig til det mere milde og tilgivende, end andre.


Svar #6
10. august 2014 af Hårdmand (Slettet)

Nu vil jeg så, måske mere kontroversielt mene, at der er elementer i selve Islam, der fremmer brugen af tortur i Mellemøsten. Arabiske mænd er meget optaget af at dominere over deres undersåtter og i en fængselssetting, vil fangevogterne se de menige fanger som undersåtter: 

De er nogle klamme svin, forbryderere, bøsser.. 

De skal straffes, have tæsk, voldtages, pines med elektrisk tortur i timevis.

Tror at mange arabiske mænd, vil sige at den slags mishandling er ikk imod hans religion. Er I enige? 

Vedhæftet fil:4_640.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. august 2014 af anonym000

#5

Korrekt. 

"Men religion har også gjort så meget godt!" vil nogle hævde. Dette retfærdiggør på ingen måder al den lidelse som det har medført. Ja, troende mennesker har da gjort gode gerninger i historiens løb, men de fleste troende gør det nu mere, for at redde deres egen røv i sidste ende. Disse mennesker har da slet ingen moral. Når disse mennesker har mulighed for at hjælpe den gamle dame over vejen, tænker de "endnu et skridt tættere på himlen !", vi andre hjælper den gamle dame instinktivt ! Med andre ord; vi har en moral.

- - -

...............


Svar #8
10. august 2014 af Hårdmand (Slettet)

Mener også at religion, her under kristendommen er brugt til at legalisere voldtægt af kvinder, ved at henvise til kvindens laverestående status i biblen. 

Vedhæftet fil:277_1000.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2014 af anonym000

Hårdmand, med al respekt; du er snæversynet og ignorant, hvilket dit svar på den anden tråd: "terrorisme" bevidner.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. august 2014 af hesch (Slettet)

#8:  I Biblen indgik indtil ca. år 300 Thomas-evangeliet, der så blev bortcensureret fra Biblen, netop grundet dets lidt atypiske budskaber, der fratog kirken dele af dens magtmidler. Fx ( frit gengivet):

Diciplene spurgte Jesus:  Hvad gør vi, når vi rejser til fremmede lande, hvor man ikke følger vore skikke ? ( overholder fasten, osv. ).

Jesus svarede:  Spis blot, hvad der bliver sat foran jer, for det er ikke det I kommer ind i munden, der gør jer urene, men det, der kommer ud af den.

Der er flere eksempler i Thomas-evangeliet,også på, at kvinder ikke betragtes som laverestående. Og det var jo en "farlig" ting for kirkevældet, at have stående i Biblen.

Men du kan google evangeliet og læse det.  Det er ret interessant.


Brugbart svar (3)

Svar #11
11. august 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Hårdmand, 

Tortur i de arabiske lande har ikke særlig meget med religion at gøre, men det ligger mere i deres politiske system. Tortur i de arabiske lande var historisk set (og til den dag idag) anvendt for at få tilståelser ud af
systemkritikere, især poitiske systemkritikere. 

Ved at den politiske elite i de arabiske lande anvendte tortur formåede de også at afskrække politiske modstandere og derved kunne den herskende klasse (oftest familier) cementere deres respektive pladser. 

Et glimrende eksempel på dette er Sadam Hussein og andre diktatorer. Paranoide som de oftest var, fik de enhver, som de havde mistanke, om at de havde kritiseret dem og deres system smidt i fængsel, torturet indtil de kom med en falsk tilståelse og derefter henrettet.

Så du kan kort set sige, at tortur i de arabiske lande fungerede som en slags lim, der holdt deres "samfund" sammen. For hvis de totalitære regeringer ikke anvendte tortur, så var diverse revolutioner opstået for længst. Torturen virkede som en slags afskrækelse, der sørgede for, at diktatoren kunne regere landet i fred.  

Men anonym000 har dog ret i, at nogle elementer (især deres menneskesyn) også kommer fra Islam, især den radikaliserede model af Islam. 

Kaster dette lidt lys over tingene?

Bard 


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. august 2014 af hesch (Slettet)

#11:  Hvordan kan du dog, i en sådan grad, adskille politik og religion i arabiske lande ?

Eksempelvis var Iran gennem mange år, politisk ledet af et præstestyre, der givetvis har styret vigtige ting som ytringsfrihed, justits ( sharia-lov ), oplysning og undervisning, kultur, osv., med hård hånd, og hvor piskning, stokkeslag, håndsafhugning, stening, der i høj grad læner sig op ad tortur, stadig hører til dagens orden. "Guleroden" er så løftet om et større antal jomfruer, til den tid.

I middelalderens Danmark, ( og andre "vestlige" lande ), udgjorde kirken ligeledes en betydelig politisk magtfaktor, som selv kongen frygtede.

Du skriver, at "det mere ligger i det politiske system". Men hvem/hvad, har forårsaget/skabt dette politiske system?

Thomas-evangeliet:  Jesus sagde til disciplene:  I er blevet ligesom jøderne: De elsker træet, men hader frugten. De elsker frugten, men hader træet.

Altså: Du "deler", og hvor man deler, er der mørke, og man kaster ikke lys.

Du tager formodentlig ikke sådanne gamle gnostiske skriftsteder alvorligt, men det gør man i de arabiske lande !


Skriv et svar til: Hvorfor er tortur så meget mere udbredt i arabiske lande?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.