Studievejledning

Svensk eksamensbevis

12. august 2014 af Cilla22 (Slettet)

Hej Allesammen,

Jeg har søgt ind på 2 uddannelser gennenm kvote 2 i år, og er ikke kommet ind på nogle af dem. Jeg har et svensk eksamensbevis og ville høre om der er nogle der ved om det kan være grunden til jeg ikke har fået plads? Jeg har læst de samme ting som i danmark, men har haft svensk i stedet for dansk, og tænker på om det kan påvirke mine chancher?

Håber i kan hjælpe :)

Mvh Cæcilia


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af DrProfEvil (Slettet)

Hej Cæcilla

Nedunder vil jeg copy/ paste noget tekst ind fra de forskellige universiteter i Danmark (selvom jeg ikke ved om du søger ind på uni eller en anden type uddannelse).

SDU:

I kvote 2 bliver din ansøgning altså ikke kun vurderet på baggrund af dit karaktergennemsnit. Vær opmærksom på, at du skal opfylde de samme fagspecifikke niveaukrav som i kvote 1.1

AU:

Alle ansøgere i kvote 2 skal, som ansøgere i kvote 1, opfylde kravet om en adgangsgivende eksamen samt opfylde de specifikke adgangskrav til den søgte uddannelse.2

AAU:

På de adgangsbegrænsede uddannelser udvælges ansøgere i kvote 2 efter en konkret vurdering, hvor der lægges vægt på et karaktergennemsnit i adgangskravsfagene (3-5 gymnasiale fag) og på andre særligt relevante aktiviteter udover den adgangsgivende eksamen.3

KU:

Alle ansøgere i både kvote 1 og 2 skal opfylde de samme adgangskrav for at komme i betragtning til en studieplads.4

RUC:

Hvis dit ikke er sikker på, at dit karaktergennemsnit er højt nok til at blive optaget gennem kvote 1, kan du søge optagelse gennem kvote 2. Det er er en forudsætning, at du:

1. Har bestået en gymnasial eksamen og opfylder adgangskravene til den søgte uddannelse. 
2. Har minimum en supplerende aktivitet - dvs., du skal have faglige og/eller generelle kvalifikationer ud over din adgangsgivende eksamen.
3. Medsender en motiveret ansøgning (levnedsbeskrivelse)5

DTU:

Niveaukrav til DTU's bachelor- og diplomingeniøruddannelser

På den enkelte uddannelse er der krav om specifikke fag på bestemte niveauer, som skal være bestået, for at du kan blive optaget på uddannelsen. 6

CBS:

KVOTE 2

Kvote 2 er for dig, der har en dansk adgangsgivende eksamen, og derefter har uddannet dig, været i udlandet eller haft arbejde, hvormed du har opnået supplerende kvalifikationer, som gør, at du måske kan optages, selvom dit gennemsnit fra din gymnasiale uddannelse ikke er høj nok til at blive optaget gennem Kvote 1.

Kvote 2 er også for dig, der har en international eksamen (og ikke har brug for en studieopholdstilladelse).

Kvote 2 er endvidere for dig, der ikke har en adgangsgivende eksamen og skal søge som dispensat.

Husk: For at din ansøgning kan tages i betragtning, skal du opfylde uddannelsens specifikke adgangskrav, seTrin 1 - Specifikke Adgangskrav.7

Grunden til at jeg har copy/ pastet alle disse tekster ind, er for at vise at du skal opfylde de specifikke fagkrav i kvote 2 på alle uni'erne. Nu har jeg dog ikke kunnet finde noget om hvorvidt det er et lovkrav, eller om det kun er nogle uddannelsesinstitutioner, der kræver det.

Det jeg ville gøre, hvis jeg var dig, var at ringe til de institutioner, som du har søgt ind på. Så kan du spørge dem om hvad kravende til deres uddannelser er (i kvote 2), og om de kræver Dansk A.

Såfremt de kræver Dansk A for at blive taget i betragning i kvote 2, kan du enten vælge at supplere det på en VUC, eller vælge at søge dispensation fra kravet, hos den uddannelsesinstitution som du søger ind på.

MVH.

Kilder:

1http://www.sdu.dk/uddannelse/optagelse/bacheloruddannelser/kvote_2

2http://bachelor.au.dk/optagelse/kvote-2/

3http://www.aau.dk/uddannelser/optagelse/bachelor/saadan-soeger-du/hvornaar-skal-du-soege

4http://studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/faq/

5http://www.ruc.dk/uddannelse/bachelor/optagelse-bachelor/ansoegningsmuligheder/kvote-2/

6http://www.dtu.dk/Uddannelse/Ansoegning-og-optagelse/Optagelse-bachelor-diplomingenioer/Adgangskrav

7http://www.cbs.dk/uddannelse/bacheloruddannelser/bacheloroptagelse/optagelse-paa-bachelor-trin-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2014 af MaibritG

Mit bud er, at du mangler en dansk A-eksamen eller dokumentation på dine danskkundskaber. #1, nævner hvor du kan supplere det. Om det så er dansk A, der er problemet, afhænger dog af hvad adgangskravene er for de uddannelser, du har søgt.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #3
12. august 2014 af Cilla22 (Slettet)

Jeg har søgt en erhvervsakademi uddannelse på Cphbusiness og har kontaktet skolen så venter svar om jeg skal læse dansk op inden vinteroptag. :) Tak for jeres hrutige svar.

/Cæcilia


Skriv et svar til: Svensk eksamensbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.