Andre fag

Ligninger fra begyndelsen

12. august 2014 af Wiking (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har store vanskeligheder med at ligninger og Algebra. 

Jeg skal bruge tegnisk matematik som dog ikke er primær fag, på min uddannelse.

Jeg har brug for en god forklaring for det ekesmpel jeg stiller her

 :  (a-b) * (a+3b) - (a-2b) * (a-3b) opgave 6 teknisk matematik

=mellemregning ???

facit: 7ab-9b2

Håber der nogen der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en ligning, men om at reducere et udtryk.

Gang parenteserne ud. Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Derefter trækkes sammen.

Valget af niveau for opgaven er mildt sagt overdrevet.


Svar #2
12. august 2014 af Wiking (Slettet)

Kunne du evt logges til at skrive den første mellemregning?? 

Er på bar bund. Det drejer sig om at jeg lige skal ha grundforståelsen ind på lystavlen

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden:

        (a-b) · (a+3b) = a·a + a·(3b) + (-b)·a + (-b)·(3b)

                            = a2 + 3ab - ab - 3b2

                            = a2 + 2ab - 3b2 .


Svar #4
12. august 2014 af Wiking (Slettet)

Forstår jeg det sådan at du har ganget a i parantes et med a i parantes to sammen. Derfor a*a, men +a får du fra den tredje parantes og så bibeholdes (3b). Dernæst +(-b) pga ? 

Den anden og tredie reducering forstår jeg

Sorry men det er jo nemt nok når det sidder der, men at kunne forklare det i ord


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter reglen, som jeg har beskrevet i ord ovenfor:

        (a+b) · (c+d) = a·c + a·d + b·c + b·d .

Hvert led i den ene parentes ganges med hvert led i den anden. De endelige fortegn i produktet bestemmes af fortegnene på de enkelte faktorer.

Husk, at man kan skrive (a-b) som (a+(-b)).


Svar #6
12. august 2014 af Wiking (Slettet)

Takker mange gange. Her forsøges :-)


Skriv et svar til: Ligninger fra begyndelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.