Fysik

Hjælp til forklaring af den samlede resistans

13. august 2014 af Isabella11 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave omkring den samlede resistans, og ville høre om der var nogen der vil forklare hvordan man gør for mig? Opgaven er vedhæftet som et billede :)

Jeg håber der er nogen der vil hjælpe :)

- Isabella


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2014 af Jerslev

#0: Find erstatningsresistanser for hver kobling for sig. Start med de to parallelkoblede resistorer.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
13. august 2014 af Isabella11

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2014 af mathon

…med tilføjelsen

          at for to paralleltforbundne modstande

                             R_1  og R_2
          er erstatningsresistansen

                             R_{erstat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}

          som når R_1=R_2=R
          giver

                             R_{erstat}=\frac{ R^2}{2R}=\frac{1}{2}R

        


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2014 af mac999 (Slettet)

Her er et link til nogle tutorrials på engelsk.

https://www.khanacademy.org/science/physics/electricity-and-magnetism

se fra Voltage til  Circuit(4)

De er ret gode:)

Håber du kan bruge dem:)


Skriv et svar til: Hjælp til forklaring af den samlede resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.