Kemi

Homogen og heterogen ligevægt

13. august 2014 af LeviAlae (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, vi har lavet dette forsøg med CaOH2. Og jeg skal svare på følgende:

. Redegør for hvordan man kan afgøre om et hydroxid er tungtopløseligt ved for eksempel pH=12.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2014 af Heptan

Hvis et hydroxid skal være tungtopløseligt skal der være hydroxid til stede, det siger sig selv.

Hvis pH < 7 er der ikke hydroxid til stede.

Hvis pH > 7 er der hydroxid.

Så et hydroxid kan fælde ved pH = 12, men det kommer virkelig an på om saltet i forvejen er tungtopløseligt. Det er klart, jo mere hydroxid der er (dvs. jo større pH), jo lettere kan saltet fælde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2014 af Heptan

Men man kan jo fx afgøre det ved at prøve at blande en vandig opløsning med en calciumopløsning (også vandig), og sørge for at pH = 12, og se hvad der sker?


Skriv et svar til: Homogen og heterogen ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.