Religion

Buddhisme - Livets lidelser

14. august 2014 af StxPigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens

Håber i har haft en god ferie :)

Jeg skal holde et oplæg omkring buddhisme og livets lidelser, men jeg har søgt på google men jeg fandt ikke særlige gode info. Nogen der kan forklare kort om Livets lidelser? evt. en god hjemmeside?

Håber i kan besvare på mit spørgsmål :-)

Mange hilsner


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2014 af Annonym1 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2014 af Ganymedes

Jeg ved ikke om det kan bruges, men her kommer lige lidt random viden fra min projektopgave i 9. klasse:

Af hele verdens befolkning findes der 500 millioner buddhister. Det er omkring syv procent. Buddhismen bygger på den lære, som Buddha prædikede omtrent 600 til 400 år f.Kr. Man er på dette punkt en vis grad uenig om, hvornår Buddha blev født. Nogle mener nemlig, at det var 560 f.Kr. mens andre mener, at det var i 400-tallet før vores tidsregning. Men det skete helt sikkert i det nordøstlige Indien. Ifølge legenderne om hans fødsel og opvækst var hans far fyrste. Den lille Siddharta, som var hans rigtige navn, blev beskyttet mod viden om verdens lidelser. Men Siddharta opdagede, at livet bestod af fattigdom, sygdom og død. Derfor begav han sig ud at vandre på Indiens landeveje for at finde frem til sandheden om livet og frelsen. Buddha betyder ”den oplyste”. Han voksede op som hinduist og nytænkte altså denne religion. I buddhisme har man heller ingen hellig bog eller lignende. Derimod findes der disse skrifter. Skrifterne består i tre dele og tilsammen kaldes de ”De Tre Kurve”. De fortæller om Buddhas ord og regler for korrekt opførsel.

Hvad sker der, når vi dør? I buddhisme dør man aldrig rigtig. Efter døden bliver man født igen i en levende skikkelse alt efter ens karma. Man forsvinder først fuldkommen fra denne verden, når man opnår den endelige tilstand, der kaldes Nirvana og ikke mere behøver at lade sig genføde. Men hvad er Nirvana? I buddhisme indebærer livet smerte og derfor ses genfødsel som et problem, hvor det gælder om at slippe ud af reinkarnationen. Nirvana kan derfor forstås som den komplette fred. Men ifølge andre tekster fra buddhismen, er Nirvana en tilstand, der ikke kan beskrives i menneskelige termer. Det er vældig vigtigt at sætte sig rigtigt ind i buddhismen, for det kan virke temmelig indviklet. Denne næsten konstante genfødelse kan kun brydes, hvis man kan slukke for denne tørst efter livet, hvilket jo som nævnt er rimelig svært. Den som lige p.t. er tættest på at opnå stadiet Nirvana, er munken Dalai Lama, som anses for reinkarnation af bodhisattva. Bodhisattva er lige med en, der stræber at opnå fuldkommen erkendelse eller på en måde en ny Buddha.

Kilder:

"Livet Efter Døden" af Ida Auken og Knud Rendtorff

http://www.religion.dk/artikel/248499:Undervisning--Doedsforestillinger-i-buddhismen

http://www.religion.dk/artikel/248627:Buddhisme--Hellige-skrifter-i-buddhismen

http://www.religion.dk/artikel/454594:Indfoering--Det-siger-verdens-religioner-om-livet-efter-doeden

http://www.religion.dk/artikel/514075:Indfoering--De-10-stoerste-religioner-i-verden


Skriv et svar til: Buddhisme - Livets lidelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.