Kemi
inddampning
Hej, tænkte på om der var nogle, som kan hjælpe mig med at komme på eksempler hvor inddamning benyttes? ^_^
Svar #1
15. august 2014 af Hippocampus (Slettet)
Fremstilling af sukker, fremstilling af kogsalt. Typisk benyttes inddampning ved fremstilling af krystaliserede stoffer.
Svar #2
15. august 2014 af hesch (Slettet)
Frysetørring af forskellige produkter, er en form for inddampning. Men i stedet for, at opvarme fx vand til kogepunktet, for på den måde at få vandet til at fordampe, sænker man lufttrykket i en beholder til måske 0,5μBar. Herved sænkes vandets kogetemperatur, og vandet koger væk, selv ved en lav temperatur.
Metoden benyttes ved tørring af produkter, der ødelægges ved høj temperatur, fx mælk → tørmælk.
Skriv et svar til: inddampning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.