Fysik

Hvilken frekvens har 500 nm?

15. august 2014 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som kan hjælpe mig med disse to spørgsmål:

1) Hvilken frekvens svarer bølgelængden 500 nm til?

2) Hvilken farve er det?

Mit bud er: 

1) solve(3*10^(8)=f*500,f)=600000

2) cyan

Håber nogen kan hjælpe!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Det kommer an på bølgetypen. Er det en lydbølge er hastigheden 343 m/s, er det en lysbølge er hastigheden 3*10^8 m/s. Husk at SI-enheden for lambda er meter og ikke nanometer. Du har regnet i nanometer.
Du kan jo blot finde et spektrum på nettet og eftertjekke. Umiddelbart lyder cyan som et fornuftigt bud.

Svar #2
15. august 2014 af nejvelda

Men der står ikke mere, hvordan skal jeg så vide, hvilken type bølge det er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Tag udgangspunkt i at det er en lysbølge, hvis ikke der står mere. Husk at regne i SI-enheder - så får du svaret angivet i SI-enheden.

Svar #4
15. august 2014 af nejvelda

Jeg ved ikk, hvordan jeg skal gør.. :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis bølgelængden λ for en elektromagnetisk stråling er kendt, finder man frekvensen f ved at isolere f af ligningen

        c = λ · f .

Sørg for at regne i SI-enheder. I opgaven er λ = 500 nm = 500·10-9 m , og lyshastigheden i vacuum er c = 2,99792·108 m/s .


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

#4 

Du har brugt den korrekte fremgangsmåde, men du skal blot udskifte 500 nm med  500·10^-9 m i bølgeformlen. Du vil få en frekvens på ca. 6*10^14 Hz 


Skriv et svar til: Hvilken frekvens har 500 nm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.