Fysik

Bølgelængde af foton

17. august 2014 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har brug for hjælp til en fysik opg., der lyder således;

Beregn bølgelængde af fotoner med energirn 8.6 eV

Jeg har selv prøvet, men er i tvivl om det er rigtigt.Jeg har vedhæftet et billede, af hvordan jeg har beregnet opgaven.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: bølgelængde af foton.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Benyt formlen
E = h*c/lambda
h er plancks konstant
c er lysets hastighed i vakuum
E er energien af fotonen
lambda er bølgelængden

Svar #2
17. august 2014 af nejvelda

Så har jeg forsøgt igen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2014 af hesch (Slettet)

#2:    h = 6,63E-34. 

Men der står jo  h * c  i brøkens tæller !

Stop nu alt dette "solveri", og løs ligningen "i hånden".  Det giver bedre overblik af, hvad der foregår.

Endvidere giver det dig lejlighed til, at afstemme enhederne, hvilket er en formidabel "teknik" ifm. fejlfinding.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af mathon


                 \lambda =\frac{h\cdot c}{E_{foton}}=\frac{1239,84\; eV\cdot nm}{8,6\; eV}


Skriv et svar til: Bølgelængde af foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.