Samfundsfag

Socialistisk holdning

19. august 2014 af kimhej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen sidder virkelig og bøvler med nedstående opgave. Håber nogle kan hjælpe! 

Argumenter ud fra en socialistisk grundholdning imod nedenstående udsagn.

“Der er dog ikke tvivl om, at sundhedsforsikringerne og opblomstringen af privathospitaler kan give øget konkurrence i sundhedssektoren. Øget konkurrence betyder mere produktivitet, nytænkning og en højere grad af fokus på hvad, der virkeligt er vigtigt — nemlig patienten,” siger specialkonsulent Mia Amalie Holstein, CEPOS


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Soeffi

Prøv noget i retning af:

Privatisering vender den tunge ende nedad, dvs. kun de rige kan betale for behandling eller har råd til at tegne forsikring.

En ulempe ved at overlade behandling til det frie marked er, at læger der f.eks. bliver betalt pr operation, vil anbefale folk at blive opereret, selvom det ikke er nødvendigt. 

Lægerne vil koncentrere sig om skønhedsoperationer for de rige,de unge og de smukke og vil ikke være ligeså interesseret i ældre og fattiges lidelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af Soeffi

Måske skulle jeg tilføje til første punkt: fattige er som regel oftest syge og kommer dermed også til at betale den højeste forsikringspræmie, hvis de endelig tegner en forsikring. 


Svar #3
19. august 2014 af kimhej (Slettet)

Tak soeffi det kunne jeg virkelig bruge til noget. Dog forstår jeg ikke helt det der med forsikringen. For er det ikke noget med at man får en forsikring gennem sit arbejde? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2014 af Soeffi

Jo, det med arbejdet er rigtigt. Det var sådan at indtil årsskiftet 2013/14, kunne virksomheder trække udgifter til sundhedsforsikringer for deres medarbejdere fra i skat. Læs evt. BT fra 19. August: http://www.bt.dk/danmark/fradrag-eller-ej-vi-beholder-sundhedsforsikringerne

Sundhedsforsikring betyder, at patienten slipper for at stå på venteliste til undersøgelser og operationer, som almindelige mennesker er nød til. Er man sundhedsforsikret kommer man med det samme til på et privat hospital i modsætning til dem der kun har den offentlige sygeforsikring.

For sygeforsikringen gælder dog noget der kaldes behandlingsgaranti, der betyder at kan det offentlige ikke klare en operation inden for 2 måneder har man krav på at få det gjort på et privat hospital. 

Du har muligvis også hørt om sygesikring Danmark, det er så vidt jeg ved dækker forskellige behandliger dog undtaget operationer.

Slå evt. de forskellige ord op for det er vigtigt at man skelner mellem de forskellige former for forsikringer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2014 af ping317 (Slettet)

her er lidt hjælp til selvhjælp :) 

Lighed er et essencielt princip. Det er vigtigt at alle har lige adgang til sygehusvæsnet, hvor man ikke forskelsbehandler folk...

Når et hospital gøres til en virksomhed, betyder det at nogen skal tjene penge på det. Det er til skade for patienterne fordi.... Når Mia Amalie Holstein siger at det der bør være vigtigst er patienter, men det er nettop disse der kan træde i anden række.

Man hører i disse dage om at praktiserende læger ordinere medicin, ikke baseret på hvad der er bedst for patienterne, men hvem lægerne har en favorabel sponseraftale med. Dette sker fordi læger tillades at ha' biindtægter. Hvis det frie marked får lov at... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2014 af Stats

Hmm. Hvordan kan det være at man for en opgave, som kan gå ind og præge andres holdninger??!?

Har I også opgaver, omkring liberales holdning??!?

Husk at sige til din lærer, at han/hun ikkepræge eleven, på nogen måde inde for ideologi!
    Der er altid en del mangler som socialistiske partier aldrig tar højde for. Hi hi >:)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2014 af ping317 (Slettet)

Ja, man har også opgaver hvor man skal argumentere for liberale holdninger. Selvfølgelig skal man kunne argumentere for alle de basale idéologier i samfundsfag på A niveau. kernen er at man lærer at finde ind til grundpræmisserne i ideologierne :)

( og vil du ikke nok være sød ikke at gå til din lærer og klag over at du skal argumentere for noget du ikke tror på i et samfundsfags opgave. Ud over at det ville tage hysterisk i helt nye højder, vil det nok også gi' det indtryk at du har valgt det forkerte fag, da det er en pensumkrav at skulle kunne argumentere ud fra et både socialistisk, liberalt og konservativt synspunkt :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2014 af Stats

Jeg klager ikke. Bare rolig.. Du for ret... Øv altså... Men et spørgsmål, ville være bedre, hvis det stod mere neutralt som: 

Redegør for, hvad argumentet ud fra en socialistisk grundholdning ville være imod nedenstående udsagn.

“Der er dog ikke tvivl om, at sundhedsforsikringerne og opblomstringen af privathospitaler kan give øget konkurrence i sundhedssektoren. Øget konkurrence betyder mere produktivitet, nytænkning og en højere grad af fokus på hvad, der virkeligt er vigtigt — nemlig patienten,” siger specialkonsulent Mia Amalie Holstein, CEPOS

(Redegør for, Redegør for, Redegør for)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2014 af ping317 (Slettet)

Blev måske en lille smule hård i tonen overfor - sorry :). Når der ikke står redegør for, er det fordi denne opgave er på det taksonomiske niveau som i gymnasiet kaldes diskuterende (det bliver lidt mere særskildt senere) 

Kunne forrestille mig at der både har været en redegørende opgae og en analyserende opgave før de nåede til dette niveau. Da samfundet helt tydeligt interresere dig vil jeg da anbefale dig at da samfundsfag på A-niveau smatty


Svar #10
20. august 2014 af kimhej (Slettet)

Tusind tusink tak for hjælp, begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2014 af Stats

Hej ping317. Samfundsfaget interresere mig ikke som sådan, men derimod international økonomi (makro økonomi) interresere mig mere. Jeg vil hellere have tal på. Vudere om et land udvikler sig positivt, eller negativt. Hvordan står landet lige nu og her, osv. Samfundsfaget har en lidt blødere tilgang til tingene. Mine interesser for politik, kommer i og med, hvilket parti, jeg mener som kan bringe landet længere frem (økonomisk), end ønskelistens og andre kommunist partier prøver på. Det er helt klart afgjort, at man skal se synsvinklerne fra begge sider, og ud fra sin viden, bedømme hvem man mener er mest troværdig...

Det taksonomiske niveau, har jeg hørt om for ca. 3 år siden. Som regel bliver modellen brugt i projekt orienteret opgaver, hvilket ikke er tilfældet her...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. august 2014 af ping317 (Slettet)

Ok :) goft sagt er samfundsfag er en kombination af sociologi/økonomi og politik. Det der interessere mig er læren om staten og samfundet som sådan- derfor jeg læser statskundskab . ift. mening køber jeg hverken kommunisterne i enhedslisten, ultraliberalisterne i Liberal Alliance, eller nationalisterne i dansk folkeparti. sjovt nok alle de useriøse protestpartier... Tror sandheden er et sted i midden :)


Skriv et svar til: Socialistisk holdning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.