Fysik

Beregne snorbølges bølgelængde.

19. august 2014 af olivernam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave hvor jeg skal beregne en stående snorbølges  bølgelængde. Den stående snorbølge har 3 buge. 

Jeg kender til længden af snoren, L=1,25m

Jeg kender til frekvensen på vibratoren som svinger op og ned: 40 Hz

Er der nogle som kan hjælpe, er helt lost. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af peter lind

Lav en tegning af systemet. Der er en halv bølgelængde mellem knude og bug, en hel bølgelængde mellen to nærliggende buge, og tilsvarende en hel bølgelængde mellem to nærliggende knuder. Tæl op hvor mang bølgelængder der er på snoren og del antallet op i snorelængden


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

#1: Det var vist en smutter.

Der er en halv bølgelængde mellem knuderne og en kvart bølgelængde mellem knude og bug. Der er en knude ved vært endepunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2014 af mathon

                                 \small \frac{3}{2}\cdot \lambda =L

                                 \small \small \lambda =\frac{2}{3}\cdot L


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2014 af peter lind

#3 resultatet er afhængig af om der er bug eller knude ved enderne og det er ikke oplyst i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

#4: Korrekt.

I mit svar glemte jeg muligheden for, at der ikke er knuder i enderne. Det er lettest at opstille forsøg, hvor der er knuder i begge ender, men det kan godt lade sig gøre at få en bug i den ene eller begge ender af snoren.


Svar #6
24. august 2014 af olivernam (Slettet)

Vil det så sige at bølgelængden er ca. 0.8333? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Hvis der er knude i begge ender, er det korrekt.


Skriv et svar til: Beregne snorbølges bølgelængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.