Matematik

Kan det passe?? Trekanter

19. august 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har et spørgsmål om det kan passe at vinkel A er 30,9 grader og at vinkel B er 82,45 grader??

Tak på forhånd. 


Svar #1
19. august 2014 af NH123 (Slettet)

Her er et billede


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af Ukendt11 (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender alle tre sider i trekant ABC og kan derfor finde trekantens tre vinkler ved at benytte cosinusrelationerne.

De to vinkler A og B er korrekt bestemt.


Svar #4
19. august 2014 af NH123 (Slettet)

#3

Okay suuper taaak.

Jeg har brugt formlen T=1/2*b*c*sin(A) til at beregne arealet. Jeg fået resultatet til 173.5. Er dette også korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Da man kender de tre sider, kan man også benytte Herons formel. Herved finder man

T = [ 33·(33-25)·(33-27)·(33-14) ]1/2 = [ 33·8·6·19 ]1/2 = √30096 = 12·√209 ≈ 173,482 .


Svar #6
19. august 2014 af NH123 (Slettet)

okay suuper tak igen igen og igen. 

Men lige et sidste spørgsmålm! Når jeg skal bestemme længden af vinkelhalveringslinjen skal jeg så bruge denne formlen: h[b] = c*Sin(A) ????


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, man skal bestemme en vinkelhalveringslinie, ikke en højde.

Kald vinkelhalveringsliniens skæringspunkt med siden AC for D. I trekant ABD kender man de to vinkler A og B/2 (og dermed alle tre vinkler), og siden |AB| = 25, og man kan da bestemme siden vB ved at benytte sinusrelationerne i denne trekant.

        vB / sin(A) = |AB| / sin(180º-(A+(B/2))) = |AB| / sin(A+(B/2))


Svar #8
19. august 2014 af NH123 (Slettet)

#7

Synes det er lidt forvirrende når du skriver det op på den måde som du har gjordt. Kan ikke rigtig forstå hvad du har gjordt. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er forklaret i #7. Man anvender sinusrelationerne i trekant ABD, hvor man kender alle tre vinkler samt siden |AB| . To af vinklerne er A og B/2, og den tredje vinkel er så kendt ud fra vinkelsummen. Vinkelhalveringslinien vB i trekant ABD ligger over for vinkel A, og siden AB ligger over for en vinkel, der er 180º - (A+(B/2)) .

        vB = |AB| · sin(A) / sin(A+(B/2)) .

(gjort er uden d).


Skriv et svar til: Kan det passe?? Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.