Matematik

Matematik

19. august 2014 af Karlse - Niveau: 8. klasse

hvordan er det man regner de her typer  11-(plus23) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparentesen.


Svar #2
19. august 2014 af Karlse

Altså (11-plus23) =


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Altså

        11 - (+23) = 11 - 23 = ...


Svar #4
19. august 2014 af Karlse

Ja, nemlig sådan havde jeg også tænkt men hvad gør vi af plusen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man hæver en minusparentes, ændres fortegn på hvert led inde i parentesen. Derfor ændres +23 til -23 .


Svar #6
19. august 2014 af Karlse

Og med de andre har jeg gjordt: 11+(-23)=  11+ 23 = 34        (-11)-(+23) = 11-23 = 34  er de rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt.

I den første hæver man en plusparentes, hvilket gøres uden videre:

        11 + (-23) = 11 - 23 = ...

I den anden hæver man en plusparentes og en minusparentes

        (-11) - (+23) = -11 - 23 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2014 af mathon

#6
                 gjordt   --->   gjort


Svar #9
19. august 2014 af Karlse

11 + (-23) = 11 - 23= -12         11 - (+23) = 11 - 23 = -12  Det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

De to resultater er korrekt.

At lægge (-23) til noget er det samme som at trække (+23) fra det samme noget.


Svar #11
19. august 2014 af Karlse

Når, men mange tak.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.