Matematik

BRØK>>Hjælp>glemt

19. august 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har glemt hvad man gjorde, når der var et stykke, hvori der var normale tal og symboler fx 6547-131*76

Også har jeg fået et stykke hvor i der er tal og symboler som beskrevet i eksemplen, dog er der et streg således det bliver 6547-131*76 også står der også tal og symboler under streget, lad os sige at 74*89 står under streget, hvordan regner man sådan et stykke, har lært det men har glemt det, lektien er til imorgen, mener dette kaldes for brøk, svar hurtigst muligt idet det skal svar til imorgen. Lig mærke til at der også er kvadratrod i filen, er der speciale regler vedr kvadratrod jeg burd være opmærksom på?.... Husker nemlig at kvadratrod og potens er det første man regner ud.

Tak


Svar #1
19. august 2014 af Hansihh (Slettet)

Her er eksempler, men som sagt ved ikke hvordan man regner det........


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når der er tale om en streg med tal over og under stregen, er der tale om en brøk. Tallet over brøkstregen kaldes tælleren, og tallet under stregen kaldes nævneren. Brøken angiver, at tælleren skal divideres med nævneren, altså

        \frac{a}{b}=a:b


Svar #3
19. august 2014 af Hansihh (Slettet)

Kan du regne eksemplet jeg har angivet i teksten? Så kan jeg nemlig forstå det bedre.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit eksempel er vist taget fra opgave nr 167 i den vedlagte liste:

        \frac{6547-131\cdot 76}{74\cdot 89}=\frac{6547-9956}{74\cdot 89}=\frac{-3409}{74\cdot 89}=-\frac{3409}{6586}\approx -0,5176


Svar #5
19. august 2014 af Hansihh (Slettet)

TAK hjalp så meget


Svar #6
19. august 2014 af Hansihh (Slettet)

For at resultatet bliver mere konkret burd man ikke afrunde således resultatet bliver -0,518?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er der vist ingen faste regler for. Jeg ved ikke, om -0,5176 er "mere konkret" end -0,518 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2014 af SuneChr

Man kan måske sige, at mere konkret ligger  det rationale tal      - 3409/6586 
en lille smule til venstre for   - 1/2  på tallinjen.

 


Skriv et svar til: BRØK>>Hjælp>glemt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.