Matematik

eksponentialsammenhæng

19. august 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej peepzz.

I denne opgave den det så godt passe at når man skal forklare hvad tallene betyder at 

tallet 12= fortæ¦ller om massen af de radioaktive stof. I 2014 var det radioaktive stofs masse på 12 gram .

0,97= fortæller om hvad massen falder/ stiger. Dette tal er under 1,00 hvilket betyder, at massen falder. 

1,00 - 0.97=0,03          Massen falder med 3%. 

Og er der nogen som kan hjælpe mig med b'??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Forklaringen er OK.

b) Benyt udtrykket for halveringstiden

        T1/2 = log(1/2) / log(a) .


Svar #2
19. august 2014 af NH123 (Slettet)

Kan jeg også ikke bare bruge denne metode???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, maskinen løser jo den samme ligning.


Skriv et svar til: eksponentialsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.