Matematik

Reducering af sumvektor

20. august 2014 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave:

Reducér hver af følgende sumvektorer

1) lABl + lBCl + lCDl + lDEl + lEFl + lFGl + lGHl

Jeg vil blot have hjælp til den første, så jeg selv kan lave de to sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har skrevet summen af vektorernes længder, men du mener sikkert summen af vektorerne selv:

AB + BC + CD + DE + EF + FG + GH

Benyt indskudsreglen for vektorer:  AC = AB + BC .

Reglen benyttes gentagne gange, så man ser, at summen er lig med AH .


Svar #2
20. august 2014 af Tila91 (Slettet)

Okay, men skal man så sige at AB + BC = AC og så bagefter sige AC + CD = AD osv. eller hvordan kommer man videre derfra?
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Som nævnt benytter man indskudsreglen gentagne gange


Svar #4
20. august 2014 af Tila91 (Slettet)

Ah okay. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Reducering af sumvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.