Matematik

vektorer

20. august 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe mig med denne opgave? ^_^

Screen Shot 2014-08-20 at 04.40.03.png


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2014 af PeterValberg

a)
Brug vektoren PQ som retningsvektor for linjen og fx punktet Q som det kendte punkt.

En parameterfremstilling for den rette linje med normalvektoren n=(a,b,c) gennem
punktet P0(x0,y0,z0) kan opstilles som:

\overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_0}+t\cdot\vec{n}

eller skrevet lidt anderledes:

\begin{pmatrix} x\\ y\\ z \end{pmatrix} =\begin{pmatrix} x_0\\ y_0\\ z_0 \end{pmatrix} +t\cdot \begin{pmatrix} a\\ b\\ c \end{pmatrix}

b)
Bestemt længden af vektoren PQ som |PQ|=\sqrt{x^2+y^2+z^2},
hvor x,y,z er vektor PQ's koordinater.

c)
længden af et linjestykke er 1/6 af afstanden mellem P og Q
som er lig med længden af vektor PQ, som du fandt i b)

d)
Det første punkt (A) nærmest Q kan bestemmes som: \overrightarrow{OA}=\overrightarrow{OQ}+\frac16\cdot\overrightarrow{PQ}
og så videre...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. august 2014 af inddd (Slettet)

#1 Kan ikke se dine koder :o


Svar #3
20. august 2014 af inddd (Slettet)

Kan jeg evt. få forklaret d'eren igen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Koordinaterne til de 5 delepunkter er

      ODj = OP + j·(1/6)·PQ , j = 1, 2, 3, 4, 5


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.