Matematik

Regning med paranteser

20. august 2014 af mitch01 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Er der nogle der kan hjælpe med hvordan man regner med parenteser.

Fx. 2(a+4)+4a+12


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Gang 2 ind i parentesen og læg derefter led af samme type sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

2(a+4) + 4a +12 = 2a + 8 + 4a + 12 = ....  Du ganger blot 2 ind i parentesen, så 2 bliver ganget med a og med 4. Herefter reduceres udtrykket. 


Svar #3
20. august 2014 af mitch01 (Slettet)

dvs. at det giver 26a eller bare 26


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ingen af delene. Du kan jo ikke lægge alle leddene sammen, da de er forskellige. Du ligger "a'erne" sammen og de "normale tal" sammen. Prøv og gør det. 


Svar #5
20. august 2014 af mitch01 (Slettet)

så prøver jeg igen så jeg kan hjælpe min datter.

2a+4a=6a

8+12=20

Er det så rigtigt, syntes bare at det ser forkert ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ja, resultatet bliver 2(a+4) + 4a +12 = 2a + 8 + 4a + 12 = 20 + 6a 


Svar #7
20. august 2014 af mitch01 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Regning med paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.