Matematik

Matematik - svære brøker

20. august 2014 af Anonymepiger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg har en matematikopgave for, som jeg ikke kan finde ud af. Det handler om, at forkorte brøken mest muligt!

Den lyder sådan:
 + b² + 2ab
    a² - b²

Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af SuneChr

Tælleren er jo lig med   (a + b)2   og  nævneren    (a + b)(a - b)
Det er kvadratsætningerne, du skal ha' i erindring.
Nu skulle det være muligt at forkorte.


Svar #2
20. august 2014 af Anonymepiger (Slettet)

Men hvordan er du kommet frem til, hvad tæller og nævner er? 

For jeg ved ikke hvad a² og b² er...


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2014 af SuneChr

\frac{\left ( a+b \right )^{2}}{\left ( a+b \right )\left ( a-b \right )}\: =\: \frac{a+b}{a-b}
Som nævnt i # 1 er det kvadratsætningerne, der er i spil.


Svar #4
20. august 2014 af Anonymepiger (Slettet)

Super! Tak


Skriv et svar til: Matematik - svære brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.