Matematik

Geometri trekant

20. august 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet figur med trekant, hvor vinkel V er markeret. 

Nogle der kan forklare hvorfor V = -45 grader? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2014 af PeterValberg

Det er sikkert fordi vinkel BDA mellem linjerstykkerne BD og AD 
måles med uret, altså i negativ omløbsretning.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Ok, er der muligt at det er sådan som vedhæftet (ny figur)? 

For X = 45 grader (jf. løsning) 


Svar #3
20. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Ny vedhæft 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. august 2014 af SuneChr

Lægges tegningen ind i et koordinatsystem med D = (0 ; 0) og B og D beliggende på x-aksen har vi:

vinkel v er i positiv omløbsretning og x i negativ, som du har angivet det med pilene.


Svar #5
20. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

#4 så pilene skal vende omvendt af det som jeg har tegnet, for at det passer med x = 45 grader og v = -45 grader? 


Svar #6
20. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Er der nogle som kan forklare fortegnene i følge facit på denne opgave? 

v = - 45 (for stangelement A-D)

x = 45 (for stangelement C-D) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2014 af PeterValberg

Det er fordi vinklerne måles i forhold til linjestykket BD,
der ved bliver vinkel v negativ (mod normal omløbsretning)
og vinkel x positiv (i normal omløbsretning)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. august 2014 af PeterValberg

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
20. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Ud fra figuren i #8 synes jeg det giver mere mening hvis v er positiv og x negativ. 


Skriv et svar til: Geometri trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.